Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Εκδρομή του Κατηχητικού του Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Σιατίστης




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσκηνυματική εκδρομή που διοργάνωσε το Κατηχητικό το περασμένο Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στην Παναγία Χρυσοβίτσα όπου βρίσκεται η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας.


Πρώτος σταθμός της εκδρομής μας ήταν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Χρυσοβίτσας, στο οποίο παράγεται ηλεκτρική ενέργεια αξιοποιώντας το νερό που συγκρατεί ο ταμιευτήρας της τεχνιτής λίμνης των πηγών του ποταμού Αώου.
Εκεί τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον υπεύθυνο του εργοστασίου και να περιηγηθούν στο χώρο του κέντρου ελέγχου και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς του Κατηχητικού μας επισκέφθηκαν το ιερό προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοβίτσας, στο ομώνυμο χωριό του νομού Ιωαννίνων.

Στο προαύλιο του ναού της Παναγίας οι υπεύθυνοι του ναού επιφύλαξαν ένα πλούσιο δεκατιανό για τους εκατό εκδρομείς. Ενώ στη συνέχεια τα παιδιά απασχολήθηκαν με διάφορα υπαίθρια παιχνίδια στη μεγάλη πλατεία του χωριού και οι συνοδοί τους απόλαυσαν τον καφέ τους στα παρακείμενα καταστήματα με θέα τα πανέμορφα βουνά της Ηπείρου.

Μέσω του οροπεδίου της Χρυσοβίτσας, όπου καλλιεργείται η διάσημη πατάτα Χρυσοβίτσας, οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν στην λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου, στην οποία πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη στάση με σκοπό την παρατήρηση του τοπίου και την απαθανάτιση του.

Τελικός προορισμός ήταν η ορεινή κωμόπολη του Μετσόβου. Στο Μέτσοβο οι μικροί και μεγάλοι Σιατιστινοί εκδρομείς επισκέφθηκαν το Ναό της πολιούχου Αγίας Παρασκευής όπου ο εφημέριος π. Μιλτιάδης επιφύλασσε σε όλους θερμή υποδοχή και  κατάλληλη ξενάγηση.  Για τις υπόλοιπες ώρες της εκδρομής διατέθηκε σε όλους ο απαραίτητος χρόνος για φαγητό και περιήγηση στα γραφικά γκαλντερίμια του Μετσόβου, μέχρι την αναχώρηση για επιστροφή στην Σιάτιστα. 

Όλοι επέστρεψαν χαρούμενοι από τη γεμάτη εμπειρίες και εικόνες ημέρα και ανανέωσαν το ραντεβού της συνάντησης όλων μαζί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, όταν μετά τη λειτουργία θα  συγκεντρωθούν όλοι για καφέ στην αίθουσα του ναού.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.