Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Κατηχητικού μας!



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 η προγραμματισμένη ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε το Κατηχητικό μας εν όψει της ενάρξεως της νέας κατηχητικής χρονιάς, στο Μουσείο Παλαιοντολογίας Μηλιάς Γρεβενών, τα Άγια Μετέωρα και την πόλη των Τρικάλων.

Τα παιδιά του Κατηχητικού μας, όλων των ηλικιών, καθώς και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν τα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Παλαιοντολογίας, το οποίο διαφημίζει την ευρύτερη περιοχή μας παγκοσμίως λόγω του «ρεκόρ Γκίνες» από τους δύο μεγαλύτερους χαυλιόδοντες που υπάρχουν στον κόσμο και έχουν βρεθεί απολιθωμένοι στη Μηλιά και εκτίθενται στο Μουσείο της.

Κατευθυνόμενοι προς τα Άγια Μετέωρα οι εκδρομείς του Κατηχητικού μας με τα δύο λεωφορεία διήλθαν από τα μέρη των Γρεβενών όπου βρήκε μαρτυρικό τέλος το 1911 ο Εθνομάρτυρας Μητροπολίτης Γρεβενών Αιμιλιανός και η συνοδεία του. Με την ευκαιρία αυτή, ως ένα διάλειμμα στο ευχάριστο ταξίδι, τα παιδιά μας είχαν τη δυνατότητα να μάθουν κι άλλη μια πτυχή της τοπικής και εθνικής μας ιστορίας.

Οι αδελφές της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων είχαν ετοιμάσει μια θερμή υποδοχή στο Κατηχητικό μας, με μια θαυμάσια ξενάγηση για την ιστορία των Μετεώρων, το καθολικό και τη Μονή, ενώ τροφοδότησαν τα παιδιά μας με πολύτιμες πνευματικές νουθεσίες και παραδείγματα. Στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου οι προσκυνητές εκδρομείς είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, η οποία φυλάσσεται στη Μονή.

Δεύτερος σταθμός της εκδρομής στα Μετέωρα ήταν η Περιώνυμη Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου. Η δυσκολία της ανάβασης στον βράχο του Μεγάλου Μετεώρου, όπου ασκήτευσε ο ιδρυτής της ομώνυμης Μονής, γοήτευσε τα παιδιά. Ενώ το μεγαλείο των θαυμάσιων οικοδομημάτων της Μονής με κορωνίδα το αξεπέραστο καθολικό της, δημιούργησε στα παιδιά, όπως και σε όλους, δέος για την Πίστη μας και θαυμασμό για τα έργα των χειρών των ανθρώπων που αφιέρωσαν την ζωή τους στο Θεό και οικοδόμησαν το Μοναστήρι αυτό, ασκέτευσαν σ΄ αυτό και αξιώθηκαν να αγιάσουν στα «μάτια» του Θεού, έστω κι αν σε εμάς οι περισσότεροι ή σχεδόν όλοι είναι άγνωστοι.

Το Μεγάλο Μετέωρο διατηρεί ένα διώροφο Μουσείο εκκλησιαστικής τέχνης και ελληνικής ιστορίας, το οποίο οι εκδρομείς είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να παρατηρήσουν τα εκθέματά του, να μαθητεύσουν σ΄ αυτά ύστερα από κατάλληλες αναφορές στο καθένα ξεχωριστά.

Η όμορφη πόλη των Τρικάλων αποτέλεσε τον μεσημεριανό προορισμό για φαγητό και στη συνέχεια την απογευματινή βόλτα και περιήγηση στους γραφικούς πεζόδρομους, όπου όλοι οι εκδρομείς είχαν μια ευχάριστη ανάπαυλα ύστερα από το γεμάτο πρόγραμμα της ημέρας.

Κατά την επιστροφή, όλοι ενθουσιασμένοι από την όμορφη αυτή και γεμάτη εμπειρίες ημέρα, ευχαρίστησαν τους κατηχητές-διοργανωτές της εκδρομής και ανανέωσαν το ραντεβού για το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. που θα τελεστεί ο Αγιασμός και η έναρξη του Κατηχητικού για τη νέα χρονιά.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.