Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Αγιασμός και έναρξη κατηχητικών συντροφιών Γυμνασίου-Λυκείου



           

Την περασμένη Κυριακή 14 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των κατηχητικών συντροφιών της ενορίας μας για τους νέους Γυμνασίου και Λυκείου.



Σε μια πολύ όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα στην αίθουσα του Ναού τελέσθηκε αρχικα ο αγιασμός υπό του Αρχιμανδρίτου π. Δημήτριου Ευθυμίου, κατόπιν παρακλήσεως του προϊσταμένου του Ναού Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου Λαμπροπουλου, ενώ στη συνέχεια ο πατήρ Δημήτριος σε μια σύντομη ομιλία του προς τα παιδιά τα συνεχάρη για την αδιάκοπη συμμετοχή τους στις συναντήσεις του κατηχητικού, ειδικά τώρα πλέον που βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας. Ενεθάρρυνε τα παιδιά και τους ανέφερε ευθαρσώς ότι αποτελούν για τους συμμαθητές τους, τους φίλους τους αλλά ακόμη και για τις οικογένειές τους ενα "ζωντανό" κατηχητικό, ένα παράδειγμα προς μιμίμη για ολους, σε μια εποχή που η Εκκλησία, το κήρυγμα του Ευαγγελίου και η πνευματική-μυστηριακή ζωή δηλαδή η ενεργή ζωή στην Εκκλησία, χλευάζεται και απαξιώνεται. 

Ο πατήρ Δημήτριος κλείνοντας το λόγο του απευθύνθηκε προς τα παιδία με μια παράκληση "ο εχθρος του καλού δεν είναι το κακό αλλά το καλύτερο, επομένως δεν πρέπει κανείς να επαναπαύεται παρά μόνο συνεχώς να αγωνίζεται!".

Ακολούθως ο υπεύθυνος κατηχητής του τμήματος ενημέρωσε τους νέους για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του τμήματος εν όψει της νέας κατηχητικής περιόδου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ευχάριστη συζήτηση σε κλίμα "παρεΐστικο", ενώ όλοι σερβιρίστηκαν από τον μπουφέ που κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους του κατηχητικού είχαν ετοιμάσει οι μητέρες των παιδιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.